Een Nobifix schutting: kenmerken, voordelen & mogelijkheden

Vrouw in de bouw is een blog over ALLES dat met aannemers, bouwondernemingen, klussen en de bouw te maken heeft.

Een Nobifix schutting: kenmerken, voordelen & mogelijkheden

Een Nobifix schutting: kenmerken, voordelen & mogelijkheden

5 mei 2021
 Categorie├źn:
Omheiningen, Blog


Ben je op zoek naar een sterke, betrouwbare en betaalbare schutting voor je achtertuin, voortuin of om je bedrijfspand mee af te schermen? Dan kies je slim als je voor een schutting gaat van bewezen topkwaliteit, zoals een houten Nobifix schutting. Welke kenmerken en voordelen hebben goed ontworpen houten schuttingen precies? Waarom is de aankoop van dit type schutting een meer dan prima idee? En welke opties en mogelijkheden heb je wanneer je op zoek bent naar een geschikte schutting?

Kenmerken & voordelen van een Nobifix schutting

Typerend voor goede schuttingen van hout, zoals een Nobifix schutting, is dat ze gemaakt zijn van duurzame materialen die lang meegaan. Nobifix staat in de houtwereld synoniem voor duurzaam hout dat gewonnen is uit de beste Europese naaldbossen. Deze houtsoort wordt voor bouwkundige toepassingen, door de weersbestendigheid en duurzaamheid, vaak toegepast als alternatief voor hardhout. Het gewonnen naaldboshout wordt met speciale technieken bewerkt, zodat het nog langer meegaat en bestand is tegen vocht, schimmels en andere ellende.
Naast het voordeel van een houtsoort die lang meegaat, is het fijne aan Nobifix hout het feit dat dit houttype er strak en natuurlijk uitziet. Als er iets belangrijk is naast een sterke en onverwoestbare schutting, is het natuurlijk het visuele aspect. Deze schuttingen zien er erg natuurlijk uit en zijn daarmee in visueel opzicht een echte aanwinst voor elke tuin.
Ten derde is het beperkte onderhoud dat naaldboshout biedt als alternatief voor hardhout ideaal. Bewerkt hout van Europese naaldbossen gaat jarenlang mee zonder noemenswaardig onderhoud en hoeft ook jarenlang niet geschilderd te worden om mooi te blijven. Op langere termijn scheelt je dit dus flink wat geld aan onderhoudsmiddelen en natuurlijk aan verf en bijhorende accessoires. Daarbij is het hout door de grondige bewerking prima bestand tegen insecten als houtwormen en tegen schimmelvorming.
In de laatste plaats kan nog de scherpe prijs genoemd worden, waarvoor je vandaag de dag naaldboshout voor schuttingen aan kunt schaffen. Zeker gezien de hoge kwaliteit van schuttingen van naaldboshout, krijg je hiervoor veel terug! Kiezen voor een schutting van Nobifix is dan ook een prima investering voor de lange termijn.

De mogelijkheden als je een schutting op maat zoekt

Wil je een goede schutting van naaldhout kopen of van een ander robuust materiaal (zoals beton of stevig gaaswerk), dan valt er tegenwoordig voldoende te kiezen. Qua hoogte, breedte en dikte, maar natuurlijk ook als het om kleuren en patronen gaat zijn er tal van opties. Kies in elk geval voor een betrouwbare en ervaren houtspecialist of schuttingexpert, die maatwerk kan leveren. En vraag gerust een adviesgesprek aan of regel direct een offerte op maat!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Schuttingbouw van Schijndel.

Over ons
Als vrouw in de bouw

Hallo daar. Mijn naam is Cindy en ik werk in de ruwbouw sector. Op het eerste gezicht lijkt het misschien nogal vreemd dat men een vrouw in de bouw vindt, maar dit vind ik wat kort door de bocht. Ik denk namelijk dat er genoeg vrouwen zijn die met net zo veel plezier in de bouw werken als een man. Met plezier lees en schrijf ik over de bouwsector. Vandaar dat ik nu deze blog over aannemers, bouwondernemingen, werk zelf, klussen, etc gestart ben. Verder heb ik veel interesse in binnen en buitenhuis architectuur. Met andere woorden schrijf ik over ALLES wat met bouwen, huizen en inrichting te maken heeft. Veel kijk en leesplezier.