Grafstenen van deze tijd

Vrouw in de bouw is een blog over ALLES dat met aannemers, bouwondernemingen, klussen en de bouw te maken heeft.

Grafstenen van deze tijd

Grafstenen van deze tijd

25 juni 2020
 Categorie├źn:
Landschap, Blog


Lees hier over de laatste trends met grafmonumenten. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan vroeger. De tijd dat een grafmonument altijd van steen was ligt ver achter ons. Mocht je ooit op een begraafplaats komen, let dan maar eens op, en vergelijk de oude graven met de nieuwere. De oude graven worden gemarkeerd met een grafsteen. De nieuwere zijn veel diverser, en dat niet alleen met het materiaal.

Materialen

Kort samengevat, alle degelijke materialen die bestand zijn tegen de elementen zijn geschikt voor het maken van een grafmonument. Het gaat dus om duurzame materialen die weer en wind kunnen verdragen. Aangezien er heel veel materialen zijn, in deze blog slechts een kleine greep; cortenstaal, plexiglas, versteend hout en grind. Het is ook mogelijk om de materialen te combineren. Natuursteen, zoals wit marmer, met plexiglas en dat monument staat weer in het grind. Of een rand van cortenstaal rond het graf met daarin grind, en zo zijn er talloze combinaties te bedenken. Het gaat er immers om dat het graf decennia lang meegaat als monument.

Persoonlijk

Een grafmonument moet persoonlijk zijn. Op oude grafstenen tref je meestal maar net het hoognodige aan informatie aan zoals de naam geboortedatum en sterfdatum. Bij moderne grafmonumenten is er veel meer mogelijk. Zo kunnen er meer lettertypen op de monumenten gebruikt worden, en het zo beter laten spreken. Echter je kan ook heel opvallend iemands beroep of passie terug laten komen in het grafmonument. Mocht de overledene veel interesse hebben gehad in muziek, nu is het mogelijk om een grafmonument te laten maken in de vorm van een sleutel of muzieknoot. Anderzijds is die muzieksleutel met de moderne middelen in een steen of ander materiaal te graveren. Hierdoor is een grafmonument zo te maken dat het echt bij het persoon past, en dat persoonlijke is een enorme vooruitgang t.o.v. vroeger.

Budget

Voor enkelen speelt geld geen rol. Die mensen willen een herdenkplek voor de overledene, en vinden in huis net die foto met een waxinelichtje ernaast te weinig. Er zijn mensen met een soortgelijke denkwijze, maar daar speelt geld wel een rol, en verkiezen voor een goedkope kist, want dat is voor het moment van opbaren en de uitvaart, en investeren flink in het grafmonument omdat het over een langere tijd is. Op zich is dat een goede denkwijze, maar met een beetje creativiteit zijn er voordelige grafmonumenten te verzinnen. Voordeel ontstaat door flink te bezuinigen op de uitvaart zelf en proberen voordelig een grafsteen te realiseren. Dan heb je nog jarenlang die plek om te herdenken. Hutting Natuursteen heeft een ruim assortiment aan grafstenen. 

Over ons
Als vrouw in de bouw

Hallo daar. Mijn naam is Cindy en ik werk in de ruwbouw sector. Op het eerste gezicht lijkt het misschien nogal vreemd dat men een vrouw in de bouw vindt, maar dit vind ik wat kort door de bocht. Ik denk namelijk dat er genoeg vrouwen zijn die met net zo veel plezier in de bouw werken als een man. Met plezier lees en schrijf ik over de bouwsector. Vandaar dat ik nu deze blog over aannemers, bouwondernemingen, werk zelf, klussen, etc gestart ben. Verder heb ik veel interesse in binnen en buitenhuis architectuur. Met andere woorden schrijf ik over ALLES wat met bouwen, huizen en inrichting te maken heeft. Veel kijk en leesplezier.