Huis laten bouwen

Vrouw in de bouw is een blog over ALLES dat met aannemers, bouwondernemingen, klussen en de bouw te maken heeft.

Huis laten bouwen

Huis laten bouwen

19 november 2018
 Categorie├źn:
Bouw & aannemers, Blog


Huurhuizen en koopwoningen voldoen vaak niet aan de eisen. De ruimtes zijn niet logisch gebouwd of de woning verkeert in een miserabele staat. Als je zelf een huis gaat bouwen, kan je het helemaal maken zoals je dit zelf wilt. Vandaar dat zelf een huis laten bouwen iets is wat veel mensen willen. 

Projectbouw 

Projectbouw is iets wat veel voorkomt. In nagenoeg elke stad of elk dorp zie je dit. Een bouwbedrijf heeft dan woningen ontworpen en deze gaan ze bouwen. De huizen zien er dan aan de buitenkant allemaal hetzelfde uit. Soms heb je een aantal verschillende type woningen waar je uit kunt kiezen. Aan de buitenkant kan niets veranderd worden. Maar aan de binnenkant kan jij wel veel zelf bepalen. De indeling van de kamers is al wel gemaakt, maar je kunt bijvoorbeeld zelf jouw keuken uitkiezen (en dus de indeling), maar ook de badkamer kies je zelf uit. Daarnaast kan je vaak nog kiezen of je de keuken aan de voor- of achterkant van het huis wilt hebben, wil je de stopcontacten hoog of laag hebben, wil je een buitenkraan, etc. Je kunt heel veel keuzes maken. Indien je iets afwijkends wilt, moet je daar wel extra voor betalen. Dit is zogenaamd meerwerk.   

Zelf ontwerpen   

Wil je geen huis dat hetzelfde als dat van je buren. Dan kan je wellicht een bouwkavel kopen waar je zelf een eigen vrijstaande woning op laat bouwen. Je kunt dit huis dan helemaal zelf ontwerpen. Vaak moet je je wel aan de voorschriften van de gemeente houden. Zij geven bijvoorbeeld aan of ergens alleen kubistische woningen gebouwd mogen worden of juist alleen woningen in de landelijke stijl. Hier zal je je wel aan moeten houden, anders worden de bouwtekeningen niet goed gekeurd. Als het ontwerp goedgekeurd is, zal je een besluit moeten nemen over hoe je de woning wilt gaan bouwen: ga je zo veel mogelijk zelf doen of laat je veel doen. Hoe meer je zelf doet, hoe goedkoper uiteraard.   

Bouwdepot 

Bij de bank kan je een bouwdepot aanvragen. Je betaalt van dit depot de rekeningen die komen voor de bouw. Op deze manier hoef je jouw spaargeld niet aan te breken en zit je niet gelijk met dubbele lasten. Anders zou het onbetaalbaar worden. De bank kan jou adviseren over wat voor jou de beste en goedkoopste mogelijkheid is. Zelf een huis laten bouwen kost veel tijd en geld, maar daarna heb je wel het droomhuis waarin jij (en jouw gezin) oud wil worden. Een aannemer waar je dit kan laten doen is Roscobouw. Veel succes en geluk!

Over ons
Als vrouw in de bouw

Hallo daar. Mijn naam is Cindy en ik werk in de ruwbouw sector. Op het eerste gezicht lijkt het misschien nogal vreemd dat men een vrouw in de bouw vindt, maar dit vind ik wat kort door de bocht. Ik denk namelijk dat er genoeg vrouwen zijn die met net zo veel plezier in de bouw werken als een man. Met plezier lees en schrijf ik over de bouwsector. Vandaar dat ik nu deze blog over aannemers, bouwondernemingen, werk zelf, klussen, etc gestart ben. Verder heb ik veel interesse in binnen en buitenhuis architectuur. Met andere woorden schrijf ik over ALLES wat met bouwen, huizen en inrichting te maken heeft. Veel kijk en leesplezier.