Een grafsteen als monument en blijk van liefde

Vrouw in de bouw is een blog over ALLES dat met aannemers, bouwondernemingen, klussen en de bouw te maken heeft.

Een grafsteen als monument en blijk van liefde

Een grafsteen als monument en blijk van liefde

19 november 2018
 Categorieën:
Bouw & aannemers, Blog


Wanneer een geliefd persoon overleden is, komt er veel op de nabestaanden af. Naast het verdriet dat vaak zo intens voelbaar is, zijn er ook zoveel praktische zaken die geregeld moeten worden. Als de heftigheid van deze eerste tijd wat afgenomen is, ontstaat er bij de nabestaanden pas vaak voor het eerst ruimte om na te denken over een grafsteen voor op het graf. En omdat dit niet iets is wat men dagelijks doet, roept dit veel vragen op. Wat is nu passend bij de overledene? Zo'n steen of gedenkteken kan gezien worden als een monument. Van Dale omschrijft een monument als iets dat opzettelijk bestemd is om de herinnering aan iemand te bewaren. Nabestaanden willen graag een grafsteen die recht doet aan de herinnering die de overledene bij hen nagelaten heeft. De begraafplaats, en het graf van de geliefde overledene in het bijzonder, wordt dan een plek waar men graag naar toe gaat. Juist op die momenten waarop er een sterke behoefte is om de herinnering aan de overledene levend te houden, is een passend en mooi monument een troostvolle plek voor nabestaanden. 

Een grafsteen als blijk van liefde

Het uitzoeken van een grafsteen voor het graf van een overleden geliefde is een proces dat de meeste mensen graag zorgvuldig willen doorlopen. Het kan voelen als een laatste blijk van liefde naar de overledene. Het is prettig om in dit proces van goed advies voorzien te kunnen worden. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, dat nabestaanden vaak door de bomen het bos niet meer zien. Het is belangrijk om eigen ideeën en wensen rustig te kunnen bespreken met mensen die inzicht hebben in de mogelijkheden van de verschillende soorten grafstenen en die mee willen denken, aansluitend bij de behoeften van de nabestaanden. De liefde die nabestaanden voelen voor hun overleden geliefde wordt zichtbaar in het zorgvuldige proces van bedenken, ontwerpen en vormgeven van de grafsteen. Een dergelijke grafsteen kunt u laten maken door Engel Natuursteen BV.   

Verschillende soorten grafstenen

Grafstenen van natuursteen bestaan in allerlei verschillende soorten. Ook bestaan er grafstenen van versteend hout. En dan is er nog het monument dat letterlijk uit één steen bestaat, namelijk de zwerfkei. Deze wordt steeds vaker gebruikt als gedenkteken. Er zijn verschillende factoren die mee kunnen spelen in de beslissing voor een bepaalde steensoort. Het is afhankelijk van smaak en van budget. Maar ook is belangrijk om te weten hoe onderhoudsintensief een steen is. Uiteindelijk zal het proces uitmonden in een mooie gedenksteen, die recht doet aan de geliefde overledene en die de herinnering aan deze dierbare persoon voor altijd levend zal houden.

Over ons
Als vrouw in de bouw

Hallo daar. Mijn naam is Cindy en ik werk in de ruwbouw sector. Op het eerste gezicht lijkt het misschien nogal vreemd dat men een vrouw in de bouw vindt, maar dit vind ik wat kort door de bocht. Ik denk namelijk dat er genoeg vrouwen zijn die met net zo veel plezier in de bouw werken als een man. Met plezier lees en schrijf ik over de bouwsector. Vandaar dat ik nu deze blog over aannemers, bouwondernemingen, werk zelf, klussen, etc gestart ben. Verder heb ik veel interesse in binnen en buitenhuis architectuur. Met andere woorden schrijf ik over ALLES wat met bouwen, huizen en inrichting te maken heeft. Veel kijk en leesplezier.