Bronboring(en)

Vrouw in de bouw is een blog over ALLES dat met aannemers, bouwondernemingen, klussen en de bouw te maken heeft.

Bronboring(en)

Bronboring(en)

24 november 2016
 Categorie├źn:
Bouw & aannemers, Blog


Er worden tegenwoordig vaak bronboringen toegepast voor verschillende doeleinden. Nu zijn bronboringen over het algemeen vaak moeilijke werkzaamheden. U kunt niet zomaar even een bronboring uitvoeren. U zal moeten weten wat er gedaan moet worden. Er is veel kennis voor nodig om een bronboring tot een goed einde te kunnen verrichten. Het is niet alleen de diepte die van belang is ook het uitvoeren van de werkzaamheden. Op sommige plaatsen is het noodzakelijk dat men tot 100 of zelfs 150 meter diepte boort terwijl op andere plaatsen 10 tot 20 meter voldoende kan zijn. Het bedrijf Voor het maken van een bronboring is het noodzakelijk een goed bedrijf in de arm te nemen. Ze zullen verstand moeten hebben van het boren. De persoon die gaat boren zal moeten weten hoe de grondlagen zijn opgebouwd en ook zal hij vooraf moeten weten tot welke diepte er geboord moet worden. De kennis die men moet hebben, geldt dan vooral ook van de plaats waar er geboord gaat worden. Een goede boormeester is in deze zeer belangrijk. Voor het boren naar water van een hoge kwaliteit moet men vooraf precies weten wat de diepte is van het boorgat. De boormeester, die boort, weet dat allemaal. Hij weet hoe de grondlagen zijn opgebouwd. Hij zal tijdens het boren ook rekening houden met het milieu. Tijdens het boren zal hij de grondlagen, die hij passeert, ook weer afdichten. Daarbij zal hij ook de opgeboorde grond opvangen en afvoeren waardoor het rondom het boorgat allemaal schoon blijft. De opgeboorde grond zal in tanks worden afgevoerd. Daardoor zal men bijna niets kunnen zien van het boren. Zodra men de juiste diepte heeft bereikt zal men eerst testen uitvoeren. Er wordt een staal genomen van het opgepompte water en laten onderzoeken in een laboratorium. Wanneer alles in orde is kan men de boorput helemaal in orde maken om het water te kunnen oppompen. Boringen Er worden de laatste jaren steeds meer boringen uitgevoerd. De boringen zijn allemaal verschillend. Het water dat wordt opgepompt kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld een boomkwekerij maar ook als drinkwater. Ook worden er putten geslagen voor brandbestrijding. Nu stelt elke soort boring een speciale eis aan het opgepompte water. Het gebruik van aardwarmte De laatste jaren wordt er voor de verwarming steeds meer aardwarmte gebruikt om een huis te verwarmen. Het opgepompte water kan worden gebruikt om een huis in de zomer te koelen en in de winter om te verwarmen. We gebruiken daarvoor een open- en gesloten systeem. Voor een gesloten systeem boort men tot een diepte van maximaal 150 meter. In de leiding wordt een lus gelegd waarin een goed geleidende vloeistof wordt gedaan. De vloeistof wordt dan rondgepompt. In de aarde wordt de vloeistof warmer en zal, wanneer het bovenkomt, in de warmtepomp weer afgekoeld worden. Hierdoor kan men dan het huis verwarmen. Bij een open systeem wordt water opgepompt dat ongeveer een temperatuur heeft van 15 graden Celsius. Dit water gaat dan naar de warmtepomp. De warmtepomp zal het water afkoelen tot -5 graden Celsius. Daarna wordt dit afgekoelde water weer terug gepompt. De warmte die vrij komt wordt gebruikt om het huis te verwarmen. 

Over ons
Als vrouw in de bouw

Hallo daar. Mijn naam is Cindy en ik werk in de ruwbouw sector. Op het eerste gezicht lijkt het misschien nogal vreemd dat men een vrouw in de bouw vindt, maar dit vind ik wat kort door de bocht. Ik denk namelijk dat er genoeg vrouwen zijn die met net zo veel plezier in de bouw werken als een man. Met plezier lees en schrijf ik over de bouwsector. Vandaar dat ik nu deze blog over aannemers, bouwondernemingen, werk zelf, klussen, etc gestart ben. Verder heb ik veel interesse in binnen en buitenhuis architectuur. Met andere woorden schrijf ik over ALLES wat met bouwen, huizen en inrichting te maken heeft. Veel kijk en leesplezier.